Xavi: ”België geen favoriet, wel een grote kanshebber”

0

Volgens Xavi Hernandez – oud speler van FC Barcelona – kan België wel eens dé verrassing worden van het EK 2016 in Frankrijk. De middenvelder voetbalt momenteel in Qatar, maar volgt het Europese voetbal uiteraard nog op de voet. In een interview liet hij zijn licht schijnen over de kanshebbers op de titel tijdens het EK van 2016.

“De Rode Duivels kunnen verrassen”, stelt Xavi. “De huidige lichting is formidabel. Maar ook Wales zou ons kunnen verrassen. Het niveau is wat genivelleerd, maar er is nog steeds één groot verschil tussen de favorieten en de uitdagers. De favorieten zijn de landen die altijd gepresteerd hebben terwijl de outsiders vooral landen zijn die rekenen op een goede generatie.”

Bovendien dienen de ploegen met nog een factor rekening te houden, meent de Europees Kampioen van 2008 en 2012. “Naast talent, heb je ook gewoon wat geluk nodig om een toernooi te winnen”, aldus Xavi. “Kijk maar naar het WK in Zuid-Afrika. Als Arjen Robben op het einde van de wedstrijd scoort, is Nederland wereldkampioen. Dat soort details maken het verschil. En de mentaliteit natuurlijk. Spanje is tegenwoordig positief en dus in staat om grote dingen te realiseren.”

Online kijken naar livestreams? Bekijk dan hier de livestreams van al je favoriete voetbalploegen.