Kevin op de bank tegen Ierland?!

0

Marc Wilmots is van plan zijn hele elftal op te gooien voor de wedstrijd van de Rode Duivels tegen Ierland. België moet winnen om een goede kans te maken op de volgende ronde. Gezien de slechte prestaties van het team tegen ItalIë, lijken een aantal vaste spelers hun basisplaats kwijt te raken tegen Ierland. Kevin de Bruyne lijkt de meest opvallende wijziging te worden in het team van Wilmots.

Het Nieuwsblad weet namelijk dat op de donderdagtraining, die nochtans achter gesloten deuren plaats vond, Kevin De Bruyne niet steeds in de basiself stond bij de wedstrijdvormen. De bondscoach voorzag drie wedstrijdjes van tien minuten met elf tegen elf. In een bepaalde variant speelde De Bruyne bij het B-team.

In die bepaalde variant zou Eden Hazard de nummer tien voor zijn rekening nemen, met ondersteuning van Dries Mertens en Yannick Carrasco vanop de flanken. Over De Bruyne klonk Wilmots achteraf twijfelachtig. “Hij kon zich nog niet volledig geven op training,” aldus de bondscoach.

Alles blijft wel open voor de invulling van het middenveld. Dat geldt ook voor diegene die naast Axel Witsel op nummer acht zal spelen. Witsel is incontournable bij Wilmots, maar de keuze tussen Marouane Fellaini of Radja Nainggolan zou nog niet gemaakt zijn.

Wie wel goed nieuws kreeg voor de clash van aanstaande zaterdag, is Thomas Meunier. Hij vervangt naar alle waarschijnlijkheid Laurent Ciman op rechtsback. “De Ieren spelen met een ruit op het middenveld, waardoor er ruimte komt op de flanken,” verklaarde Wilmots alvast.