De Bruyne: ”We domineren nu volledige wedstrijden.”

0

Kevin de Bruyne is zeer content met de resultaten van het Belgisch nationaal elftal. De Rode Duivel kijkt terug op een flinke vooruitgang in de afgelopen anderhalf jaar tijd. Waar op het WK 2014 nog kansloos werd verloren van Argentinië, lijken nu alle puzzelstukjes volledig in elkaar te vallen. Onder meer Frankrijk en Italië werden in de afgelopen maanden moeiteloos opzij gezet, al ging het in beide gevallen wel om vriendschappelijke wedstrijden. Het vertrouwen is flink gegroeid, vindt De Bruyne.

“Sinds het WK is er veel veranderd. We zijn nu veel beter in staat om wedstrijden te controleren”, zegt de hoogblonde middenvelder uit Drongen. “In Brazilië speelden we vooral op de tegenaanval, nu domineren we volledige matchen. We hebben balbezit, dat is het voornaamste verschil”, legt KDB uit aan RTBF. 

Volgens de Rode Duivel is de komst van Radja Nainggolan bij de ploeg een niet te onderschatten factor. “De manier van spelen evolueert met de komst van nieuwe spelers. Daarbij denk ik dan vooral aan Radja. Hij vult zijn positie helemaal anders in dan zijn voorganger”, vindt De Bruyne.