België sluit 2015 af als nummer 1 van de wereld

0

De Rode Duivels zullen 2015 afsluiten als de nummer 1 van de wereld op de FIFA ranglijst. Het Belgische nationale elftal moest hiervoor eigenlijk winnen in het oefeninterland van Spanje, maar doordat deze wedstrijd is afgelast zal deze niet worden meegenomen in de FIFA ranking. Daarmee is de ploeg van Marc Wilmots officieel de nummer één van de wereld.. in ieder geval tot en met het einde van dit kalenderjaar.

Niet de beste ploeg aller tijden

Daarmee is niet gezegd dat de Rode Duivels de beste ploeg aller tijden hebben. Die eer is weggelegd voor het Belgisch elftal van 1906. Toen werd er onder andere gewonnen van Frankrijk met 0-5 en werden onze Noorderburen Nederland met 5-0 en 2-3 verslagen. Daarmee werd ook een eerste plaats op de wereldranglijst behaald.

Nooit eerder het eerste van de wereld op 31 december

Nooit eerder mochten de Rode Duivels een kalenderjaar afsluiten als nummer één van de wereld. De nieuwe ranglijst wordt pas begin december bekend gemaakt, maar nu weten we al dat de Red Devils de eerste plek zullen behouden. Daarmee schrijft Marc Wilmots met zijn team geschiedenis in het voetbal van België.

Bekijk de EK livestreams online!