Rashford naar het EK 2016?

0

Marcus Rashford is mogelijk één van de grote talenten die we te zien zullen krijgen op het EK voetbal 2016 in Frankrijk. De 18-jarige Engelse aanvaller speelt de sterren van de hemel bij zijn Manchester United en dat is ook bondscoach Roy Hodgson niet ontgaan. “Ik hoop dat hij zich kan ontwikkelen zoals iedere jongen van achttien. En hopelijk leggen andere mensen hem niet enorm veel druk op”, zei Hodgson tijdens een coaching workshop in Parijs.

Rashford speelde al eerder in het shirt van Engeland, maar dan bij de beloften elftallen. Ook hier was hij altijd één van de uitblinkers, waardoor een plek in de selectie van Engeland lonkt voor het wondertalent. De nieuwe held van Old Trafford is voor Hodgson al lang geen onbekende meer. “Ik volg hem al twee jaar. We zijn heel blij dat een speler die in de nationale selectie voor Onder 18 speelt nu de kans krijgt in het eerste elftal van zijn club. Vier goals in drie duels is een geweldige prestatie.”

“Als Marcus dat kan volhouden, zou dat geweldig zijn voor Manchester United en Engeland”, aldus Hodgson. “Hopelijk kan hij zich op dezelfde manier ontwikkelen als Raheem Sterling, Ross Barkley, Wayne Rooney, David Beckham, Paul Scholes… Je kan er zoveel opnoemen als je wil.”

Benieuwd naar het speelschema van Engeland? Bekijk hier het EK speelschema 2016.